Flyglitterturträffen Malmen

Flyglitteraturträffen Malmen - En träffpunkt
1983 fick flygboksentusiasterna Stig Kernell och Lars E. Lundin en idé som utmynnade i ett "flygbokssymposium", vars syfte var att locka flygboksdiggare och samlare till en givande samvaro. Flygöversten och författaren Gösta Norrbom - primus motor i Flygets hus på Malmen, Linköping - tände direkt på uppslaget och därmed var också en lämplig lokal för den tänkta litteraturträffen självklar. Vad kan väl bättre komma i fråga när det gäller flygtradition och stimulerande miljö än just Flygets hus? Idén att låta intresserade mötas till diskussioner och föredrag, inköp, försäljning och byte av böcker och tidskrifter om flyg och annan flyganknuten verksamhet slog väl ut, och vid den första träffen strålade 35 förhoppningsfulla flygentusiaster samman på Malmen i slutet av september 1984. Regelbundet har vi sedan träffats varje år, i regel den första helgen i oktober. Möten som samlat flygboksintresserade från hela landet och även från våra grannländer till denna flyghistoriska plats, för kamratligt och inspirerande umgänge. En bärande tanke är, att sammankomsterna blir till nytta och stimulans för både producenter och konsumenter av flyglitteratur. Det närliggande Flygvapenmuseum lockar också till återkommande besök.

Flyglitteraturträffen är inte någon förening eller klubb utan endast en spontan samling likasinnande. En ledningsgrupp bestående av en handfull personer ser dock till att sunt förnuft och en viss ordning och reda får råda.

Flyglitteraturträffen 2022 den 1-2 oktober!

Kära FLIT-deltagare!

Liksom tidigare träffas vi, flygbokintresserade i Flygets hus i Linköping (Malmslätt) för att under sällskapliga former träffa likasinnade, möta författare, förläggare och diskutera såväl gamla som nyutkomna flygböcker. Flyglitteraturträffen erbjuder också olika föredrag på temat flyglitteratur. Ett stående inslag är också val av Årets svenska flygbok. Priset för framstående flyghistorisk och flyglitterär gärning, Kernellpriset, delas också ut. Vidare erbjuds tillfälle till såväl inköp, som egen försäljning av nya och gamla flygböcker.

Lördag: Flygets hus öppnas kl. 09.00 och programmet börjar kl. 10.00. Programmet i Flygets hus avslutas kl. 17.00.

Middag intas i Pelarsalen på Hotell Scandic Frimis i centrala Linköping kl. 19.00 där även Årets svenska flygbok koras samt Kernellpriset delas ut.

Söndag: Flygets hus öppnas kl. 08.30 och programmet pågår fram till lunch.

Bokförsäljning i källaren under båda dagarna.

Årets program: (Med reservation för ev. ändringar.)

Anmälan sker genom att skicka namn, adress och deltagaralternativ enligt nedan till flit@flyglitteratur.se
Ange även om du behöver särskild kost samt att betala in deltagaravgift till Nordea bankkonto 3053 01 34357, mottagare C-O Emanuelsson. Viktigt: Ange endast efternamn i meddelandefältet så att vi vet vem som har betalat!

Alt A Deltagaravgift båda dagarna lördag - söndag 810 kronor.
Fika ingår båda dagarna samt lunch på lördagen. Lunchen består av varmrätt på plats i Flygets hus.

Alt B Deltagaravgift enligt A samt middag lördagen den 2 oktober, 1180 kronor.

Frågor till Carl-Olof Emanuelsson eller Mats Averkvist, e-post flit@flyglitteratur.se

Antalet platser är begränsade.

Anmälan och betalning senast 21 september.

Meddela också om du önskar plats för försäljning av flygböcker.

Hotell

Vi hade förbokat ett antal rum på Scandic Hotell Frimis i Linköping till ett förmånligt pris. Detta erbjudande har nu upphört. Vi rekommenderar istället:
www.momondo.se

www.trivago.se

www.booking.com

Först till kvarnen är det som gäller så passa på!

Välkomna!

Hitta till Flyglitteraturträffen

ADRESS: Flygets hus, Lägergatan 11, 586 63 LINKÖPING
(Parkering finns där Carl Cederströms gata möter Lägergatan)